TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01096

Az élmények élménye! 

Nyíregyházi SZC Bencs László Szakközépiskola hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű fiataljainak nyújtana szemléletformáló, preventív jellegű, élményszerű programsorozatot jelen projektünk. A program időtartama 10 hónap. A résztvevő célcsoporttagok 14-18 év korú fiatalok, alkalmanként 15-20 fős csoportokban. A teljes projektidőszak alatt mindösszesen 40 alkalommal vesznek részt a preventív jellegű foglalkozásokon. Élményszerű programokat szeretnénk a fiataloknak felkínálni, mely élményeket megtapasztalva különbséget tudnak tenni a jó és a rossz élmények között. Az élmények hatását a résztvevő fiatalok szakemberek vezetésével beszélnék át a csoportfoglalkozások alkalmával.    

Az elmúlt két meghatározó élmény, melyet szembeállítottunk egymással:

1. egy szuper nap a Nyíregyházi Állatkertben. Sok mosoly, érdekesség, jókedv...

2. a másik helyszín pedig az Oltalom Szeretetszolgálat, ahol betekintést nyerhettünk a hajléktalanok nem mindennapi életébe. 3 megrendítő történetet is hallhattunk maguktól az érintettektől. A fiatalok csendben, döbbenten hallgatták a történeteket.  

Nyíregyházi Állatpark

Oltalom Szeretetszolgálat Központja

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el